כריכת הספר היא הרושם הראשוני שהספר יוצר על הקוראים, לרוב זה גם מה שיוביל להחלטה אם לקנות את הספר, להלן נציג את סוגי הכריכות הקיימים בשוק, חשוב מאוד שתכירו אותם לפני שאתם מוציאים את הספר לאור.
- כריכה רכה – לרוב נשתמש אתו בספרים דקים, זמירות, מנחה ומעריב, תהלים וספרים המיועדים ללימוד בדרך, כמו גם ספרי שירה, ספרי קריאה וכדומה. הכריכה זולה יותר ועשויה מנייר שמשקלו נע בין 250 גרם ל – 300 גרם, המודבק בתהליך של חימום.
- כריכה קשה – בכריכה קשה נשתמש בספר שאנחנו רוצים לשוות לו מראה מכובד ואריסטוקרטי, והוא נועד להחזיק את הספר זמן רב יותר, הוא מתאים לספרי קריאה, בישול, צילום וכמובן ספרי קודש. הכריכה עשויה מקרטון בעובי 2/3 מ״מ בציפוי למינציה ומחוברת לחלקו הפנימי של הספר באמצעות הדבקה או באמצעות תפירה.
- כריכת סקאי– כמובן, איך שכחנו את כריכת הסקאי הוותיקה שאתה משתמשים ברוב ספרי הקודש, אבל לא רק, גם בספרי חוקים, רפואה ואלבומים. הייחודיות בספרי הקודש היא השימוש בשטנצים והטבעות בשילוב של צבע שחור, זהב ועוד, ככל שעולם הדפוס מתקדם כך ניתן למצוא שילובים שונים ומעניינים במיוחד.
- כריכתPU – כריכת הpu מאפשרת ליצור דמוי הטבעה גם בכריכות רכות ומשתמשים בה לרוב עבור מזכרות וכדומה, היא עשויה מנייר בשילוב פולימר ורכיבי גומי אך פחות עמידה ומתבלה תוך זמן קצר מאוד.
- כריכת עור – כריכת עור משמשת בעיקר למתנות עבור חתנים וכלות, רבנים או תורמים, היא משמשת גם לאלבומי יוקרה, רוב הכריכות מעור עשויות עור משוחזר או דמוי עור, הכריכות מעור אמיתי יקרים משמעותית.
- ישנם סוגים נוספים, אלה מצויים פחות בספרי קודש, כמו כריכות פלסטיק, כריכות עץ, כריכות בד וגם כמה מפתיע, כריכות נייר פשוטות אותם ראינו ממש לאחרונה בספרי הקינות בתקוה שלא נשתמש איתם שוב לעולם…
- הכריכה היא כמובן הצעד האחרון בהוצאת הספר, אם אתם רוצים להגיע אליו מהר יותר ניתן להשתמש בתוכנת הסריקה המהירה שתהפוך את הספר שלכם לטקסט חי ומוכן לעריכה תוך זמן קצר.